Agenda 2023
Parkinson Café Lelystad


Iedere 1e maandag van de maand om 13.30 uur inloop. 14.00 aanvang.

In de maand juni zijn wij gesloten i.v.m vakantie’s

Ook voor 2023 heeft de werkgroep weer vele mooie ideeën en plannen.
Dat de invulling voor 2023 weer een spetterend en vooral informatief en gezellig karakter gaat hebben kunnen wij u nu al toezeggen! Wij houden u middels deze website en via Facebook en Whatsapp op de hoogte.
Wij proberen het informatieve gedeelte middels presentaties van de professionele zorgverleners of anderen af te wisselen met zo nu en dan wat gezellige danwel leuke evenementen. Heeft U zelf ideeën aarzel dan niet maar
maak het kenbaar aan de werkgroep.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Maandagmiddag 6 november inloop 13.30 uur en aanvang 14.00 uur

Presentatie van twee psychologen + ondersteuning van Ingrid Hogewerf (Parkinson verpleegkundige)

De dames geven een zeer interessante presentatie en gaan antwoord geven op een vooraf door de werkgroep aangedragen vragenlijst. Uiteraard zijn ook de vragen van U welkom en bedenk daarbij dat domme vragen juist de vragen zijn die niet gesteld zijn.  

De ziekte van Parkinson kan behalve problemen met bewegen ook psychologische veranderingen met zich meebrengen. Adviezen hoe u en uw naaste omgeving zo goed mogelijk met deze problemen om kunnen gaan. Waardoor ontstaan de veranderingen? De psychologische veranderingen kunnen optreden als gevolg van de ziekte, maar ook door het gebruik van bepaalde medicijnen. De veranderingen kunnen in iedere fase van de ziekte en in verschillende combinaties optreden. U kunt bijvoorbeeld last krijgen van concentratieverlies in combinatie met angststoornissen en geheugenproblemen. Daarnaast kunnen bestaande karaktereigenschappen door de ziekte worden versterkt waardoor u als persoon verandert. Doordat de aard en ernst van de veranderingen per persoon verschillen, zijn ook de problemen die erdoor ontstaan zeer uiteenlopend. Over het algemeen is het wel zo, dat patiënten met voornamelijk een tremor minder last hebben van psychologische problemen, dan patiënten bij wie stijfheid op de voorgrond staat.

Dit beloofd een zeer speciale middag te worden juist en vooral voor Mantelzorgers gezien de vragen.

We hopen iedereen weer te zien en te spreken tot maandag de 6e november.

Een zeer interessante brochure via onderstaande link hier te downloaden. https://parkinsoncafelelystad.nl/brochure_psychischegevolgen.pdf

We sluiten het jaar 2023 ontspannen  af en hopen iedereen weer te zien en te spreken.


Kom en vier Sinterklaas en Kerst met ons in het Parkinson Café Lelystad

Op 4 december 2023 13.30 uur organiseren we een feestelijke viering in ons café speciaal voor Parkinsonpatiënten en hun mantelzorgers. We hebben een gezellige middag vol plezier gepland, met onder andere een leuke bingo en heerlijke chocolademelk met diverse lekkernijen. Het belooft een warme en sfeervolle bijeenkomst te worden waarbij we samen de feestdagen vieren en elkaar kunnen ontmoeten in een ontspannen setting. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen in ons Parkinson Café Lelystad voor een onvergetelijke Sinterklaas en Kerstviering. Tot dan!

unsplash