© Harry Klaassen "All rights reserved"
Parkinson Café Lelystad
Café Lelystad Laatste nieuws.  Parkinson
Op deze pagina staan alle belangrijke berichten die voor iedereen eventueel van belang kunnen zijn. Regelmatig komen hier de actuele berichten maar gaan er ook weer vanaf na verloop van tijd. De nieuwste (laatste) berichten staan onderaan deze pagina.
Beste allemaal, Graag wil ik u vragen hoe het met jullie gaat en jullie op de hoogte brengen hoe het met ons gaat. Het is zeker jammer dat we elkaar al een tijd niet gezien of gesproken hebben. Het gaat allemaal wel erg lang duren maar het is eenmaal niet anders. Ik hoop van harte dat het goed gaat met jullie en dat jullie allemaal een netwerkje om je heen hebben gecreëerd zodat er toch op een of andere manier contact is met de kinderen, kleinkinderen, familie, en goede vrienden of kennissen. Bovenal staat BLIJF VEILIG! Zoals het er nu voorstaat gaat het nog wel even duren voordat we weer open kunnen, we hopen einde dit jaar, maar dat ligt er natuurlijk aan hoe het virus zich ontwikkeld als straks weer alles vrij gegeven wordt. Omdat we allemaal in de risicogroep zitten moeten we zeker erg voorzichtig zijn. En als we open mogen zullen we ook nog goed rekening met elkaar houden en gepaste afstand bewaren, het is nu eenmaal niet anders. Als er mensen zijn die zich echt eenzaam en alleen voelen en geen contact hebben met hun omgeving kunnen die altijd via Whatsapp of email de leden van de werkgroep benaderen dat wil zeggen Sonja van Koningsbruggen, Marja vd Koelen, Harry Klaassen of Albert Lieverse. Als U uw naam en telefoonnummer doorgeeft dan kunt U ook teruggebeld worden. De email adressen staan hier ook op de website www.parkinsoncafelelystad.nl Verder wil ik iedereen heel veel sterkte toewensen en ik hoop dat we er met z’n allen goed doorheen komen . Zo gauw wanneer er meer informatie en zekerheid is over het opengaan van het café, dan krijgen jullie dat zeker te horen. Hou vol en je moet maar zo denken 6 maanden op een mensenleven is zeker, als je dat achteraf bekijkt toch wel te doen. Met vriendelijke groet, Albert Lieverse Voorzitter werkgroep parkinsoncafé Lelystad.
Voor uw agenda of gewoon direct doen!
Einde
Einde
Parkinson Café bijeenkomsten in heel Nederland in ieder geval tot 31 maart afgelast !!! De werkgroep van het Parkinson Café Lelystad kreeg vanmiddag (12 maart) onderstaand bericht van de Parkinson Vereniging. In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De Parkinson Vereniging volgt het advies van het RIVM op de voet en roept alle Parkinson Cafés in Nederland op om in ieder geval tot en met 31 maart 2020 alle geplande Parkinson Café bijeenkomsten te annuleren. Uiteraard gaat de werkgroep van het Parkinson Café Lelystad in deze maatregelen mee en heeft op voorhand de bijeenkomst voor april gecanceld.. Dit betekend dat het Parkinson Café Lelystad maandag 6 april definitief NIET doorgaat. Wij houden U van de verdere ontwikkelingen op de hoogte via de website en Whatsapp. De Werkgroep.
Einde
Parkinson Café middagen gaan voor November en December 2020 niet door! Aangescherpte maatregelen voor Parkinson Cafés in heel Nederland Op dinsdag 13 oktober zijn er door het kabinet aanvullende maatregelen genomen tegen de verspreiding van het coronavirus. De Parkinson Vereniging volgt het advies van het RIVM op de voet en geeft alle Parkinson Cafés in Nederland het dringende advies om in ieder geval de aankomende 4 weken geen fysieke Parkinson Café bijeenkomsten te houden. De Werkgroep van het Parkinson Café Lelystad heeft in vergadering unaniem besloten om voor 2020 alle activiteiten te staken voor uw en onze veiligheid. We gaan wel voor de mensen die daar behoefte aan hebben een speciaal telefoon nummer lanceren voor raad en daad of gewoon wat bijpraten want dan is er toch nog een vorm van contact , gebleken is dat daar behoefte aan is. Het leven zoals we dat gewend waren ligt stil. We zijn aan huis gebonden en we missen elkaar. Uitleg van de contact telefoon volgt nog in een volgende WhatsApp en op deze website www.parkinsoncafelelystad.nl Het Parkinson Café Lelystad heeft net als ieder ander café de deuren moeten sluiten, het is helaas niet anders. We gaan hopen dat Januari 2021 nieuwe kansen gaat bieden en voor nu is het dringende advies “Blijf veilig” Bij iedere verandering krijgt U vanzelfsprekend weer bericht.
Einde
Mondkapje is (nog) niet verplicht maar wel sterk aanbevolen voor uzelf en de veiligheid van anderen.
Het laatste nieuws altijd onderaan deze pagina
Einde
De dag van de mantelzorgers Op 10 november is het de dag van de mantelzorgers. Op die dag staan we stil bij al het werk dat jij (als mantelzorger) op je bordje krijgt. Dit wordt vaak onderschat. Wij als leden van de werkgroep weten wel wat je allemaal doet (een aantal van de werkgroep is zelf mantelzorger). Wij willen grote waardering uitspreken voor al het werk wat jij verricht. Jouw werk wordt lang niet altijd gezien en gewaardeerd, maar is van onschatbare waarde en van levensbelang. Dankjewel daarvoor. Namens de werkgroep Geciteerd: een bedankje vanuit welzijn Lelystad ”Sinds het uitbreken van de coronacrisis hebben ook de mantelzorgers het extra zwaar. Ineens werd alles anders. De dagbestedingslocaties gingen dicht, hulp en begeleiding aan huis werd anders geregeld en het sociale leven werd stilgelegd. Voor jou als mantelzorger kwamen er ineens extra taken bij. Het belang van een mantelzorger wordt in deze periode nog eens extra benadrukt. Juist in deze periode verdienen jullie alle waardering!”
Einde
Einde
Update van het Respijthuis Lelystad Het Respijthuis in Lelystad is er voor mensen met een aandoening, chronische ziekte en/of beperking. Uw partner/naaste kan hier tijdelijk verblijven, zodat u als mantelzorger even tijd en ruimte voor uzelf kunt nemen. U kunt de accu weer opladen en weet dat uw partner in goede handen is. Tot nu toe was het een oplossing voor als u op vakantie wilde, of een weekendje weg wilde. Maar er is goed nieuws: het is nu ook mogelijk om uw partner 1 of 2 middagen per week naar het Respijthuis te brengen om even tijd voor uzelf te hebben, de accu op te laden en weer even op adem te komen. Als u vragen heeft of als u hier gebruik van wilt maken, dan kunt u contact opnemen met: Het Respijthuis Badweg 1 8223 PA Lelystad 0320-748924 06-18517164 Marijke Ekkel (coördinator)
UPDATE PARKINSON CAFE LELYSTAD Beste bezoekers van het Parkinson Cafe Lelystad, Zoals in het vorige WhatsApp bericht al aangekondigd introduceren wij voor de duur dat ons café helaas gesloten is vanwege het Corona virus een zogenoemde Parkinson / Parkinsonisme telefoon. Deze naam legt uit wat het belangrijkste is in de gesprekken die via deze telefoon worden gevoerd, namelijk luisteren. Iedereen heeft op zijn tijd behoefte aan contact met een ander mens om van gedachten te wisselen, om een luisterend oor te vinden danwel het hart te luchten, een probleem te verhelderen of gewoon om het contact zelf. Tijdens de vorige intelligente Lockdown hebben we gemerkt dat mensen toch behoefte hadden aan contact. Het café was er niet meer; de sociale contacten werden minder; je kwam bijna de deur niet meer uit; een spontane knuffel mocht niet meer en de afstand voelde eindeloos……. Dat gevoel is er nog steeds bij velen. We hebben dat in het café op 5 oktober ook van u gehoord. Het Parkinson café moet helaas weer sluiten de komende tijd, dus daarom heeft de werkgroep besloten om een telefoonnummer in het leven te roepen. Dit nummer kunt u bellen als u de behoefte heeft om met iemand te praten. Dat mag over van alles gaan. Wij vinden niets gek. Voor alle duidelijkheid de gesprekken zijn altijd vertrouwd en worden met niemand gedeeld tenzij U daar duidelijk een andere mening over heeft en dat ook aangeeft. Wij respecteren ieders privacy ! De telefoon wordt beantwoordt door de een van de leden van de werkgroep. (Albert, Sonja, Harry of Marja) U krijgt dus altijd een bekende aan de telefoon. Schroom niet om te bellen, wij luisteren graag naar u. U kunt het nummer vanaf zondag 8 november dagelijks bellen tussen 10.00 en 21.00 uur. Het telefoonnummer is: 06-83871300 Werkgroep Parkinson Cafe Lelystad
Lelystad, december 2020 Lieve mensen 2020 was een jaar met momenten van angst en eenzaamheid Corona deed haar intrede en wij raakten alle vertrouwde dingen kwijt Geen knuffel, geen terrasje, niet uit eten, geen bezoek oooh nee! Mondkapjes, alleen boodschappen doen, en ook geen Parkinson café We werden onze eigen grote vriend, soms tegen wil en dank Daar zat je dan samen of alleen voor de TV op je lekkere 2 zitbank Of een spelletje, een boek, een drankje of een lekker blokje kaas Fietsen, de hond extra uitlaten, of gedichten maken voor Sinterklaas Want ondanks covid 19 is de oude baas toch gewoon gekomen Hij werkt thuis vanuit paleis Soestdijk hebben wij onlangs vernomen Daar doet hij zijn best om velen weer met een kado te verwennen Maar hij moet jullie tot zijn spijt echt heel eerlijk bekennen Dat de kadootjes dit jaar niet worden uitgedeeld in het Parkinson café Ook de pepernoten en de chocolademelk met slagroom krijgen een NEE Het café gaat dit jaar niet meer door, we kijken uit naar volgend jaar Hopelijk is het vaccin er en kunnen we elkaar weer zien, zonder gevaar Sint moet van de werkgroep wel nog even vertellen Dat jullie altijd de Parkinson praatlijn kunnen bellen Gewoon voor een praatje, voor hulp, advies of een vraag Bel gerust, ze zitten voor jullie klaar en ze doen het graag Het nummer is 06- 83871300 en weet je…… het is zo fijn Want je krijgt Albert. Sonja, Harrie of Marja aan de lijn Wij hopen dat jullie gezond blijven en toch een beetje kunnen genieten Dat wensen wij jullie toe, namens Sint en de werkgroep-pieten Sint en zijn Pieten
Einde
*Digitale eindejaar toespraak van de voorzitter Albert Lieverse* Beste mensen, Op het moment leven we in een lastige tijd, niet alleen omdat het de donkere dagen voor de kerst zijn maar ook en vooral doordat het Corona Virus nog altijd op de loer ligt. De feestdagen staan voor de deur en iedereen verlangt ernaar om dan met meer vrijheid je familie en vrienden te ontmoeten en om gezamenlijk te kunnen borrelen of te eten. Je kleinkinderen verwennen en lekker te knuffelen is ieders wens. Maar of dat ook werkelijk gaat en kan gebeuren hangt af van de gezamenlijke discipline om de Corona regels vol te houden. Hoe moeilijk het ook is probeer het vol te houden zodat wij hopelijk gezond blijven en met de kerstdagen en oud en nieuw wat meer vrijheid krijgen. Hou vol in ieders belang! Graag wil ik ongeacht hoe de situatie dan ook is U toch alvast hele mooie feestdagen en een zeer gelukkig 2021 wensen. Blijf gezond en hou vol want het gaat ons lukken de eerste vaccins zijn al veelbelovend. Ik hoop en verwacht dat wij elkaar dan weer wat vaker kunnen treffen in ons Parkinson Café Lelystad.
Einde

Feestdagen 2020-2021

Via DEZE link komt u op een feestdagen 2020 - 2021 filmpje. http://www.parkinsoncafelelystad.nl/Parkinson %20cafe%202021.mp4
bezoekers
© Harry Klaassen "All rights reserved"
Parkinson Café Lelystad
Parkinson Café middagen gaan voor November en December 2020 niet door! Aangescherpte maatregelen voor Parkinson Cafés in heel Nederland Op dinsdag 13 oktober zijn er door het kabinet aanvullende maatregelen genomen tegen de verspreiding van het coronavirus. De Parkinson Vereniging volgt het advies van het RIVM op de voet en geeft alle Parkinson Cafés in Nederland het dringende advies om in ieder geval de aankomende 4 weken geen fysieke Parkinson Café bijeenkomsten te houden. De Werkgroep van het Parkinson Café Lelystad heeft in vergadering unaniem besloten om voor 2020 alle activiteiten te staken voor uw en onze veiligheid. We gaan wel voor de mensen die daar behoefte aan hebben een speciaal telefoon nummer lanceren voor raad en daad of gewoon wat bijpraten want dan is er toch nog een vorm van contact , gebleken is dat daar behoefte aan is. Het leven zoals we dat gewend waren ligt stil. We zijn aan huis gebonden en we missen elkaar. Uitleg van de contact telefoon volgt nog in een volgende WhatsApp en op deze website www.parkinsoncafelelystad.nl Het Parkinson Café Lelystad heeft net als ieder ander café de deuren moeten sluiten, het is helaas niet anders. We gaan hopen dat Januari 2021 nieuwe kansen gaat bieden en voor nu is het dringende advies “Blijf veilig” Bij iedere verandering krijgt U vanzelfsprekend weer bericht.
Mondkapje is (nog) niet verplicht maar wel sterk aanbevolen voor uzelf en de veiligheid van anderen.
Einde
De dag van de mantelzorgers Op 10 november is het de dag van de mantelzorgers. Op die dag staan we stil bij al het werk dat jij (als mantelzorger) op je bordje krijgt. Dit wordt vaak onderschat. Wij als leden van de werkgroep weten wel wat je allemaal doet (een aantal van de werkgroep is zelf mantelzorger). Wij willen grote waardering uitspreken voor al het werk wat jij verricht. Jouw werk wordt lang niet altijd gezien en gewaardeerd, maar is van onschatbare waarde en van levensbelang. Dankjewel daarvoor. Namens de werkgroep Geciteerd: een bedankje vanuit welzijn Lelystad ”Sinds het uitbreken van de coronacrisis hebben ook de mantelzorgers het extra zwaar. Ineens werd alles anders. De dagbestedingslocaties gingen dicht, hulp en begeleiding aan huis werd anders geregeld en het sociale leven werd stilgelegd. Voor jou als mantelzorger kwamen er ineens extra taken bij. Het belang van een mantelzorger wordt in deze periode nog eens extra benadrukt. Juist in deze periode verdienen jullie alle waardering!”
UPDATE PARKINSON CAFE LELYSTAD Beste bezoekers van het Parkinson Cafe Lelystad, Zoals in het vorige WhatsApp bericht al aangekondigd introduceren wij voor de duur dat ons café helaas gesloten is vanwege het Corona virus een zogenoemde Parkinson / Parkinsonisme telefoon. Deze naam legt uit wat het belangrijkste is in de gesprekken die via deze telefoon worden gevoerd, namelijk luisteren. Iedereen heeft op zijn tijd behoefte aan contact met een ander mens om van gedachten te wisselen, om een luisterend oor te vinden danwel het hart te luchten, een probleem te verhelderen of gewoon om het contact zelf. Tijdens de vorige intelligente Lockdown hebben we gemerkt dat mensen toch behoefte hadden aan contact. Het café was er niet meer; de sociale contacten werden minder; je kwam bijna de deur niet meer uit; een spontane knuffel mocht niet meer en de afstand voelde eindeloos……. Dat gevoel is er nog steeds bij velen. We hebben dat in het café op 5 oktober ook van u gehoord. Het Parkinson café moet helaas weer sluiten de komende tijd, dus daarom heeft de werkgroep besloten om een telefoonnummer in het leven te roepen. Dit nummer kunt u bellen als u de behoefte heeft om met iemand te praten. Dat mag over van alles gaan. Wij vinden niets gek. Voor alle duidelijkheid de gesprekken zijn altijd vertrouwd en worden met niemand gedeeld tenzij U daar duidelijk een andere mening over heeft en dat ook aangeeft. Wij respecteren ieders privacy ! De telefoon wordt beantwoordt door de een van de leden van de werkgroep. (Albert, Sonja, Harry of Marja) U krijgt dus altijd een bekende aan de telefoon. Schroom niet om te bellen, wij luisteren graag naar u. U kunt het nummer vanaf zondag 8 november dagelijks bellen tussen 10.00 en 21.00 uur. Het telefoonnummer is: 06-83871300 Werkgroep Parkinson Cafe Lelystad
Einde
Update van het Respijthuis Lelystad Het Respijthuis in Lelystad is er voor mensen met een aandoening, chronische ziekte en/of beperking. Uw partner/naaste kan hier tijdelijk verblijven, zodat u als mantelzorger even tijd en ruimte voor uzelf kunt nemen. U kunt de accu weer opladen en weet dat uw partner in goede handen is. Tot nu toe was het een oplossing voor als u op vakantie wilde, of een weekendje weg wilde. Maar er is goed nieuws: het is nu ook mogelijk om uw partner 1 of 2 middagen per week naar het Respijthuis te brengen om even tijd voor uzelf te hebben, de accu op te laden en weer even op adem te komen. Als u vragen heeft of als u hier gebruik van wilt maken, dan kunt u contact opnemen met: Het Respijthuis Badweg 1 8223 PA Lelystad 0320-748924 06-18517164 Marijke Ekkel (coördinator)
Einde
Einde
Lelystad, december 2020 Lieve mensen 2020 was een jaar met momenten van angst en eenzaamheid Corona deed haar intrede en wij raakten alle vertrouwde dingen kwijt Geen knuffel, geen terrasje, niet uit eten, geen bezoek oooh nee! Mondkapjes, alleen boodschappen doen, en ook geen Parkinson café We werden onze eigen grote vriend, soms tegen wil en dank Daar zat je dan samen of alleen voor de TV op je lekkere 2 zitbank Of een spelletje, een boek, een drankje of een lekker blokje kaas Fietsen, de hond extra uitlaten, of gedichten maken voor Sinterklaas Want ondanks covid 19 is de oude baas toch gewoon gekomen Hij werkt thuis vanuit paleis Soestdijk hebben wij onlangs vernomen Daar doet hij zijn best om velen weer met een kado te verwennen Maar hij moet jullie tot zijn spijt echt heel eerlijk bekennen Dat de kadootjes dit jaar niet worden uitgedeeld in het Parkinson café Ook de pepernoten en de chocolademelk met slagroom krijgen een NEE Het café gaat dit jaar niet meer door, we kijken uit naar volgend jaar Hopelijk is het vaccin er en kunnen we elkaar weer zien, zonder gevaar Sint moet van de werkgroep wel nog even vertellen Dat jullie altijd de Parkinson praatlijn kunnen bellen Gewoon voor een praatje, voor hulp, advies of een vraag Bel gerust, ze zitten voor jullie klaar en ze doen het graag Het nummer is 06- 83871300 en weet je…… het is zo fijn Want je krijgt Albert. Sonja, Harrie of Marja aan de lijn Wij hopen dat jullie gezond blijven en toch een beetje kunnen genieten Dat wensen wij jullie toe, namens Sint en de werkgroep-pieten Sint en zijn Pieten
Einde
*Digitale eindejaar toespraak van de voorzitter Albert Lieverse* Beste mensen, Op het moment leven we in een lastige tijd, niet alleen omdat het de donkere dagen voor de kerst zijn maar ook en vooral doordat het Corona Virus nog altijd op de loer ligt. De feestdagen staan voor de deur en iedereen verlangt ernaar om dan met meer vrijheid je familie en vrienden te ontmoeten en om gezamenlijk te kunnen borrelen of te eten. Je kleinkinderen verwennen en lekker te knuffelen is ieders wens. Maar of dat ook werkelijk gaat en kan gebeuren hangt af van de gezamenlijke discipline om de Corona regels vol te houden. Hoe moeilijk het ook is probeer het vol te houden zodat wij hopelijk gezond blijven en met de kerstdagen en oud en nieuw wat meer vrijheid krijgen. Hou vol in ieders belang! Graag wil ik ongeacht hoe de situatie dan ook is U toch alvast hele mooie feestdagen en een zeer gelukkig 2021 wensen. Blijf gezond en hou vol want het gaat ons lukken de eerste vaccins zijn al veelbelovend. Ik hoop en verwacht dat wij elkaar dan weer wat vaker kunnen treffen in ons Parkinson Café Lelystad.

Feestdagen 2020-2021

Via DEZE link komt u op een feestdagen 2020 - 2021 filmpje. http://www.parkinsoncafelelystad.nl/Parkinson %20cafe%202021.mp4