Parkinson Café Lelystad
Copyright © 2016 Harry Klaassen. All rights reserved.
Parkinson Cafe Lelystad heeft zijn onderkomen in gebouw: De Hanzeborg Koningsbergenstraat 201A 8232 DC Lelystad
Laatste nieuws!!! Laatste nieuws!!!
In mei 2018 zal de nieuwe privacywetgeving, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ingaan. Om aan de vereiste waarborging van de veiligheid van uw persoonsgegevens te voldoen, heeft de Parkinson Vereniging besloten de informatietoezending vanaf heden niet meer via de individuele Cafés te laten verlopen, maar rechtstreeks via de Parkinson Vereniging. Dit betekent dat u voortaan niet meer via het Parkinson Cáfe wordt geïnformeerd, maar via de vereniging. Recente informatie over alle Cafés is te vinden op de website van de Parkinson Cafés www.parkinsoncafe.nl en op de website van de Parkinson Vereniging: https://www.parkinson- vereniging.nl/parkinsoncafes/. In concreto betekend dit dat er vanaf heden geen informatie meer via Nieuwsbrieven naar U zal worden verzonden! Alle relevante informatie van Parkinson Café Lelystad is gewoon te lezen via deze website. Sinds dec.2018 is er een besloten Whatsapp groep voor alle belangstellenden. Interesse ??? Geef U op via de werkgroep.
De tekst hieronder is afkomstig van de Parkinson Vereniging en gericht aan alle Parkinson Café’s. Gevolgen: Wij begrijpen dat deze beslissing als gevolg van nieuwe wetgeving belangrijke gevolgen heeft voor uw Parkinson Café. U heeft als Parkinson Café vanaf heden geen adressenbestand meer, waardoor u zelf geen maandelijkse uitnodigingen of andere nieuwsbrieven meer kunt versturen. Het is daarom van belang dat u tijdig halfjaarprogramma’s blijft aanleveren en nieuwe bezoekers blijft wijzen op het belang van het lidmaatschap van de vereniging, zodat de Parkinson Vereniging hen goed kan informeren. Wijs bezoekers daarom ook op het belang van het registreren van een actueel e-mailadres in de ledenadministratie van de Parkinson Vereniging. De Parkinson Vereniging is op zoek naar een oplossing voor de verzending van nieuwsbrieven en uitnodigingen/reminders van Parkinson Cafés. Op dit moment is het bureau bezig met het ontwikkelen en implementeren van een nieuw ledenadministratiesysteem en website, waarin wij de digitale verzending voor de Parkinson Cafés proberen mee te nemen. Deze systemen zullen naar verwachting in de loop van maart opgeleverd worden. Daarna zullen wij u ook informeren over de infomailadressen voor de Parkinson Cafés via de Parkinson Vereniging. Wij begrijpen zoals gezegd dat het bovenstaande consequenties voor uw Parkinson Café heeft, maar rekenen op uw begrip en vertrouwen op uw medewerking! Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze e-mail dan kunt u contact met mij opnemen. Met vriendelijke groet, Janine Boot Office Assistant | Parkinson Vereniging Postbus 46 | 3980 CA Bunnik | 030-6561369 info@parkinson-vereniging.nl | www.parkinson-vereniging.nl
Yes, van de ING. actie Help Nederland Vooruit hebben wij als Parkinson Café Lelystad de eerste prijs gewonnen, €5000 voor ons om mooie dingen te gaan doen en wij denken aan een mooie dag uit met de vaste bezoekers van ons Café. Zodra wij meer weten laten wij het U direct weten via deze website. We gaan nu eerst vergaderen en overleggen met de gehele werkgroep. Iedereen die heeft meegestemd van harte bedankt voor uw steun!
1e prijs !!!!!! €5000,- voor het Parkinson Café Lelystad
In principe gaan de vaste bezoekers van het Parkinson Café Lelystad met de (gedeelte van) opbrengst van de ING. Actie 3 september 2018 een fantastische dagtocht maken die iedereen zal aanspreken en voor een ieder ook te doen is wat lichamelijke gesteldheid betreft. De werkgroep is al druk in gesprek met diverse aanbieders en zodra er meer duidelijkheid is leest u hier op deze pagina meer over.
Verslag en Foto’s Verslag en Foto’s
Verslag dagje uit 03-09-2018 Verslag van het uitstapje naar Amsterdam en Volendam staan hier
Foto’s dagje uit. Foto’s dagje uit. Verslag Verslag E-mail  E-mail 
Whatsapp Groep voor het Parkinson Café. Na de uitvoering van de wet op de privacy is er een probleem opgetreden in het versturen van het laatste nieuws en de nieuwsbrieven. Na goedkeuring van de Parkinson Vereniging is besloten om een zogenoemde “Besloten Wattsapp Groep” te gaan maken voor iedere bezoeker van ons Café die daar interesse in heeft.
Hoe gaat dat dan werken en voor wie? Op vrijwillige basis kunnen de deelnemers aan deze extra nieuwsvoorziening deelnemen na het versturen of af geven van hun naam en 06 nummer aan de beheerders van deze groep. Kan en mag ook per e-mail . Om grote en onnodige discussies te vermijden en het voor iedereen gezellig te houden is er voor gekozen om het berichten verkeer éénzijdig te maken d.w.z alleen de beheerders kunnen berichten plaatsen en iedereen binnen deze groep kan het lezen zonder een reactie achter te laten. De beheerders van deze groep (Albert en Harry van de werkgroep) plaatsen alleen zaken die van belang zijn voor iedereen. Bijvoorbeeld: Aankondigingen van Café evenementen en/of belangrijke wijzigingen in datum of locatie’s. Als daar behoefte aan is plaatsen wij ook verslagen en foto’s van reeds plaatsgehad hebbende Café middagen. In de maand Juli 2019 gaan wij evalueren middels een enquête .
Het Parkinson Café Lelystad is nu ook te volgen via de Website van de Parkinson Vereniging. Verslagen en agenda 2019. Directe link: https://www.parkinson-vereniging.nl/parkinson-cafe-lelystad
Een nieuwe uitdaging: yopper?! Parkinson staat ten onrechte bekend als ouderdomsziekte. Nederland telt zo’n 50 000 mensen met de ziekte van Parkinson. Van de mensen bij wie die de diagnose wordt gesteld, blijkt tien tot vijftien procent jonger dan veertig jaar te zijn. mini-symposium ter gelegenheid van de verschijning van de bundel ‘Een nieuwe uitdaging met Parkinson’ Datum: dinsdag 26 februari 2019 Aanvang: 15:30 Locatie: Parkinson Centrum Nijmegen (ParC) Adres: Reinier Postlaan 4, Nijmen Aanmelden: via Peter van den Berg (petervandenberg@leg-uit.nl) Programma Symposium • 15:00 – 15:30 Inloop • 15:30 – 15:40 Welkom en korte introductie Bart Post • 15:40 – 15:50 Presentatie en overhandiging. Een nieuwe uitdaging met Parkinson Peter van den Berg Romy Treffers • 15:50 – 16:10 Parkinson: en mogelijke bijwerkingen van medicijnen Chris van der Linden • 16:10 – 16:20 Parkinson en werk Theo van Neerven • 16:20 – 16:25 De Yopper Simone Rensen • 16:25 – 16:30 Afronding Peter van den Berg Personalia De volgende personen leveren een (inhoudelijke) bijdrage bij dit symposium: • mr. Peter van den Berg: juridisch adviseur gemeenten Oudewater en Woerden, Statenlid van de provincie Zuid-Holland en redacteur van de bundel ‘Een nieuwe uitdaging met Parkinson’; • drs. Theo van Neerven: eigenaar van dpo2 (Duurzame Personeel Organisatie Oplossingen en oprichter van www.uwverzuimregisseur.nl (ondersteunt daarmee Parkinsonpatiënten op gebied van arbeid en loopbaan) • dr. Bart Post: neuroloog en als opleider op de afdeling neurologie verbonden aan het Radboudumc. Bart adviseerde de redactie en bewaakte de kwaliteit van de bundel; • Simone Rensen: initiatiefnemer en coördinator Jong ParkinsonInn Helmond; • Romy Treffers: studeerde Toegepaste Psychologie en ontwikkelde het magazine ‘Parkinson: Een nieuw gezinslid’ Romy verzorgde met Mees Kommer en Peter de redactie van de bundel ‘Een nieuwe uitdaging met Parkinson’ • dr. Chris van der Linden: hoofd van het Centrum voor Bewegingsstoornissen in het St. Lucas Ziekenhuis in Gent. Chris is deskundige op het gebied van de ziekte van Parkinson en de potentiele psychiatrische bijwerkingen (of geneesmiddelen) met gevaar voor verslaving.
Parkinson Café Lelystad
Copyright © 2016 Harry Klaassen. All rights reserved.
Parkinson Cafe Lelystad heeft zijn onderkomen in gebouw: De Hanzeborg Koningsbergenstraat 201A 8232 DC Lelystad
E-Mail E-Mail Laatste nieuws pagina!!! Laatste nieuws pagina!!!
In mei 2018 zal de nieuwe privacywetgeving, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ingaan. Om aan de vereiste waarborging van de veiligheid van uw persoonsgegevens te voldoen, heeft de Parkinson Vereniging besloten de informatietoezending vanaf heden niet meer via de individuele Cafés te laten verlopen, maar rechtstreeks via de Parkinson Vereniging. Dit betekent dat u voortaan niet meer via het Parkinson Cáfe wordt geïnformeerd, maar via de vereniging. Recente informatie over alle Cafés is te vinden op de website van de Parkinson Cafés www.parkinsoncafe.nl en op de website van de Parkinson Vereniging: https://www.parkinson- vereniging.nl/parkinsoncafes/. In concreto betekend dit dat er vanaf heden geen informatie meer via Nieuwsbrieven naar U zal worden verzonden! Alle relevante informatie is gewoon te lezen via deze website. Sinds dec.2018 is er een besloten Whatsapp groep voor alle belangstellenden. Interesse ??? Geef U op via de werkgroep.
De tekst hieronder is afkomstig van de Parkinson Vereniging en gericht aan alle Parkinson Café’s. Gevolgen: Wij begrijpen dat deze beslissing als gevolg van nieuwe wetgeving belangrijke gevolgen heeft voor uw Parkinson Café. U heeft als Parkinson Café vanaf heden geen adressenbestand meer, waardoor u zelf geen maandelijkse uitnodigingen of andere nieuwsbrieven meer kunt versturen. Het is daarom van belang dat u tijdig halfjaarprogramma’s blijft aanleveren en nieuwe bezoekers blijft wijzen op het belang van het lidmaatschap van de vereniging, zodat de Parkinson Vereniging hen goed kan informeren. Wijs bezoekers daarom ook op het belang van het registreren van een actueel e-mailadres in de ledenadministratie van de Parkinson Vereniging. De Parkinson Vereniging is op zoek naar een oplossing voor de verzending van nieuwsbrieven en uitnodigingen/reminders van Parkinson Cafés. Op dit moment is het bureau bezig met het ontwikkelen en implementeren van een nieuw ledenadministratiesysteem en website, waarin wij de digitale verzending voor de Parkinson Cafés proberen mee te nemen. Deze systemen zullen naar verwachting in de loop van maart opgeleverd worden. Daarna zullen wij u ook informeren over de infomailadressen voor de Parkinson Cafés via de Parkinson Vereniging. Wij begrijpen zoals gezegd dat het bovenstaande consequenties voor uw Parkinson Café heeft, maar rekenen op uw begrip en vertrouwen op uw medewerking! Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze e-mail dan kunt u contact met mij opnemen. Met vriendelijke groet, Janine Boot Office Assistant | Parkinson Vereniging Postbus 46 | 3980 CA Bunnik | 030-6561369 info@parkinson-vereniging.nl | www.parkinson- vereniging.nl
1e prijs !!!!!! €5000,- voor het Parkinson Café Lelystad
Mededeling . Naar aanleiding van de presentatie in het café van 5 maart van de Ronnie Gardiner Methode, kan ik mededelen dat er vanaf half oktober (week 42 = week 15 oktober) 2018 een beginnerscursus vanuit de Icare ledenvereniging aangeboden gaat worden in Lelystad. De cursus zal of op de vrijdagochtend van 10.00-11.00 uur of de vrijdagmiddag van 14.00-15.00 uur gehouden worden. Als mensen lid zijn van de Icare ledenvereniging kost hen dat 40 euro voor 8 lessen (zonder lidmaatschap 80 euro). Minimale deelname is 10 personen en maximaal 15 personen. De aankondiging hiervoor is in de week van 12 september in het blad van de ledenvereniging, waarin dan ook staat hoe men zich kan opgeven. Met vriendelijke groet, Mieke Houtman - Borgers
Verslag dagje uit 03-09-2018 Verslag van het uitstapje naar Amsterdam en Volendam staan hier
Foto’s dagje uit. Foto’s dagje uit. Verslag Verslag
Whatsapp Groep voor het Parkinson Café. Na de uitvoering van de wet op de privacy is er een probleem opgetreden in het versturen van het laatste nieuws en nieuwsbrieven. Na goedkeuring van de Parkinson Vereniging is besloten om een zogenoemde “Besloten Wattsapp Groep” te gaan maken voor iedere bezoeker van ons Café die daar interesse in heeft. Hoe gaat dat dan werken en voor wie? Op vrijwillige basis kunnen de deelnemers aan deze extra nieuwsvoorziening deelnemen na het versturen of af geven van hun naam en 06 nummer aan de beheerders van deze groep. Kan en mag ook per e-mail (zie button onder de teksten.) Om grote en onnodige discussies te vermijden en het voor iedereen gezellig te houden is er voor gekozen om het berichten verkeer éénzijdig te maken d.w.z alleen de beheerders kunnen berichten plaatsen en iedereen binnen deze groep kan het lezen zonder een reactie achter te laten. De beheerders van deze groep (Albert en Harry van de werkgroep) plaatsen alleen zaken die van belang zijn voor iedereen. Bijvoorbeeld: Aankondigingen van Café evenementen en/of belangrijke wijzigingen in datum of locatie’s. Als daar behoefte aan is plaatsen wij ook verslagen en foto’s van reeds plaatsgehad hebbende Café middagen. In de maand Juli 2019 gaan wij evalueren middels een enquête .
E-mail  E-mail 
Het Parkinson Café Lelystad is nu ook te volgen via de Website van de Parkinson Vereniging. Verslagen en agenda 2019. Directe link: www.parkinson-vereniging.nl/parkinson-cafe-lelystad
Naar bovenzijde v/d pagina Naar bovenzijde v/d pagina
Een nieuwe uitdaging: yopper?! Parkinson staat ten onrechte bekend als ouderdomsziekte. Nederland telt zo’n 50 000 mensen met de ziekte van Parkinson. Van de mensen bij wie die de diagnose wordt gesteld, blijkt tien tot vijftien procent jonger dan veertig jaar te zijn. mini-symposium ter gelegenheid van de verschijning van de bundel ‘Een nieuwe uitdaging met Parkinson’ Datum: dinsdag 26 februari 2019 Aanvang: 15:30 Locatie: Parkinson Centrum Nijmegen (ParC) Adres: Reinier Postlaan 4, Nijmen Aanmelden: via Peter van den Berg (petervandenberg@leg-uit.nl) Programma Symposium • 15:00 – 15:30 Inloop • 15:30 – 15:40 Welkom en korte introductie Bart Post • 15:40 – 15:50 Presentatie en overhandiging. Een nieuwe uitdaging met Parkinson Peter van den Berg Romy Treffers • 15:50 – 16:10 Parkinson: en mogelijke bijwerkingen van medicijnen Chris van der Linden • 16:10 – 16:20 Parkinson en werk Theo van Neerven • 16:20 – 16:25 De Yopper Simone Rensen • 16:25 – 16:30 Afronding Peter van den Berg Personalia De volgende personen leveren een (inhoudelijke) bijdrage bij dit symposium: • mr. Peter van den Berg: juridisch adviseur gemeenten Oudewater en Woerden, Statenlid van de provincie Zuid- Holland en redacteur van de bundel ‘Een nieuwe uitdaging met Parkinson’; • drs. Theo van Neerven: eigenaar van dpo2 (Duurzame Personeel Organisatie Oplossingen en oprichter van www.uwverzuimregisseur.nl (ondersteunt daarmee Parkinsonpatiënten op gebied van arbeid en loopbaan) • dr. Bart Post: neuroloog en als opleider op de afdeling neurologie verbonden aan het Radboudumc. Bart adviseerde de redactie en bewaakte de kwaliteit van de bundel; • Simone Rensen: initiatiefnemer en coördinator Jong ParkinsonInn Helmond; • Romy Treffers: studeerde Toegepaste Psychologie en ontwikkelde het magazine ‘Parkinson: Een nieuw gezinslid’ Romy verzorgde met Mees Kommer en Peter de redactie van de bundel ‘Een nieuwe uitdaging met Parkinson’ • dr. Chris van der Linden: hoofd van het Centrum voor Bewegingsstoornissen in het St. Lucas Ziekenhuis in Gent. Chris is deskundige op het gebied van de ziekte van Parkinson en de potentiele psychiatrische bijwerkingen (of geneesmiddelen) met gevaar voor verslaving.